Békés barna

A barna a leggyakoribb hajszín, ezért sokan túl átlagosnak tartják. Azonban környezetünk számára nagyon is szimpatikussá tehet bennünket: a barna hajú ember megbízható, kitartó és intelligens benyomást kelt, miközben a Föld-színe barátságos keretet ad az arcnak. A megnyugtató és bizalomgerjesztő szín mindig magabiztosnak és békésnek mutatja viselőjét. Ez a hajszín számos előnye és szimpatikussága ellenére nem illik a kirívó, lázadó, exhibicionista személyiségekhez.


 Veszedelmes vörös

A vörös hajú emberekről rengeteg előítélet és közmondás szól. Az egyik ilyen elcsépelt mondat, hogy „Vörös kutya, vörös ló, vörös ember egy se jó”. Régen azt mondták, hogy a vörös hajúak az ördöggel cimborálnak. Azonban pontosan ezek az előítéletek járultak hozzá, hogy a vörös hajú nők köré ekkora szexisség-kultusz épült. A vörös hölgyekről általában az a kép él a férfiakban, hogy szenvedélyesek, lobbanékonyak, de éles eszűek is, remek ötleteik vannak, mindig tudnak meglepetéseket okozni, néha viszont hajlamosak „rosszaságokon” törni a fejüket.



 Szeleburdi szőke

A szőke a legtöbb férfi által kedvelt női hajszín. Általában ártatlansággal, szeleburdisággal, szexisséggel és kicsit butácska természettel társítják. Ez a feltűnő hajszín azt üzeni a férfiak számára, hogy viselője nem szereti, ha szó nélkül elmennek mellette, épp ellenkezőleg: kihívásokra, flörtre kész és nyitott személyiség. Az ártatlan külső pedig nagyon is tudatos személyiséget takar, éles ésszel és vidám természettel, jó humorérzékkel megáldva. Persze sokféleképpen lehet viselni ezt a hajszínt: viselője lehet titokzatos, hűvös szépség is.

Fenséges fekete

A fekete hajú nő tiszteletet parancsol, titokzatosságával, egyéniségével, szellemével veszi le a lábáról a férfiakat. Spirituális, befelé forduló, nagy jelentőséget tulajdonít az érzelmi életnek. A férfiak számára eleinte megközelíthetetlennek tűnhet. Nagyon határozott, ugyanakkor hajlamos elrugaszkodni a valóságtól, mind a művészetek, mind pedig a tárgyias világ közel állnak hozzá. Mivel a sötét hajszín markánsan keretezi az arcot és megkeményíti a vonásokat, tudni kell viselni. Ahhoz, hogy jól álljon, valóban azonosulnunk kell vele, és magunkénak kell éreznünk.



/forrás: femcafe.hu/

Comments

Popular Posts