Epres mascarponés egyszerű desszert  

Epres mascarponés egyszerű desszert

 

Hozzávalók / 4 adag
  • pár szem eper (adagonként 8-10 szem) vagy más erdei gyümölcs (lehet mirelit is)
  • 1 doboz mascarpone
  • esetleg túró vagy ricotta
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • porcukor

 

Elkészítés
  1. Az eperszemeket félbevágjuk, meghintjük porcukorral. (Ha mirelit gyümölcsből készítjük, akkor azt kiolvasztjuk, és kevés málnaszörppel, esetleg zselatinnal összerottyantjuk.)
  2. Elektromos habverővel összekeverjük az adagonként kb. 2 evőkanál mascarponét a joghurttal és az ízlés szerint hozzáadott porcukorral (legjobb rész a kóstolgatás:)). Lehet bele keverni túrót vagy ricottát is, esetleg tejszínt. Mivel a mascarpone elég sűrű, így viszonylag sűrű masszát kapunk.  
  3. A pohár alján elhelyezzük a gyümölcsöt, amiből pár szemet megtartunk a tetejére dísznek.
  4. Ráöntjük a krémet, díszítjük, és kész! 

Comments

Popular Posts