Epres mascarponés egyszerű desszert
Hozzávalók / 4 adag
- pár szem eper (adagonként 8-10 szem) vagy más erdei gyümölcs (lehet mirelit is)
- 1 doboz mascarpone
- esetleg túró vagy ricotta
- 1 kis doboz natúr joghurt
- porcukor
Elkészítés
- Az eperszemeket félbevágjuk, meghintjük porcukorral. (Ha mirelit gyümölcsből készítjük, akkor azt kiolvasztjuk, és kevés málnaszörppel, esetleg zselatinnal összerottyantjuk.)
- Elektromos habverővel összekeverjük az adagonként kb. 2 evőkanál mascarponét a joghurttal és az ízlés szerint hozzáadott porcukorral (legjobb rész a kóstolgatás:)). Lehet bele keverni túrót vagy ricottát is, esetleg tejszínt. Mivel a mascarpone elég sűrű, így viszonylag sűrű masszát kapunk.
- A pohár alján elhelyezzük a gyümölcsöt, amiből pár szemet megtartunk a tetejére dísznek.
- Ráöntjük a krémet, díszítjük, és kész!
Comments
Post a Comment